У нашој школи, на часу домаћинства, ученици VII и VIII разреда са наставницом Јеленом Врсајковић учили су о гастрономији. На том часу научили су историјски развој гастрономије, када је настао први кувар, као и о традиционалним јелима различитих држава. Француска кухиња се сматра претечом данашње модерне гастрономије. Зато, није ни чудо што се 1936. године у Француској штампа књига „L’Art culinare moderne“ – што значи модерна уметност кувања, а која се сматра куварском библијом. Тако су ученици наше школе направили свој кувар, са својим рецептима. Кувар се састоји од 50 рецепата, који су били најдражи ученицима и то је наша „L’Art culinare moderne“ . Ученици поред учења, тога дана су и кували, правили су Бакин колач и крофнице. Уживали су у дружењу и прављењу колача, уз машту и експериментисање боја, да сваки колач има занимљиву и различиту боју. Час је прошао у смеху и слатком испробавању сваке крофнице и Бакиног колача.
Јелена Врсајковић,
наставник